Hardlopen tijdens Lockdown

Hardlopen tijdens Lockdown

Voorlopig blijft alles op slot dus de mogelijkheden om te sporten zijn beperkt. Sportscholen, zwembaden, verenigingssporten moeten hun deuren voorlopig ook op slot houden. Veel sportondernemers bieden online alternatieven aan om hun leden toch te blijven ondersteunen in deze pandemie.

Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!

Buitensporten mag wel zij het onder strikte voorwaarden. Een van de mogelijkheden zijn wandelen, hardlopen en fietsen. Mensen hebben afleiding nodig en zijn het steeds vaker zat om binnen te zitten. Naar buiten gaan de kou op zoeken en bewegen is weerstand opzoeken. Door regelmatig weerstand op te zoeken, maak je je immuunsysteem sterker en voorkom je zoveel mogelijk stress en laaggradige ontstekingen. Door het immuunsysteem te versterken en regelmatig weerstand op te zoeken blijf je fit en gezond en krijgen virussen minder vat op je gezondheid.

Een andere in groei toegenomen buitenactiviteit is hardlopen steeds vaker trekken mensen hun hardloopschoenen aan om hun conditie op peil te houden of om zich fysiek en mentaal fit te blijven voelen. Hardlopen is al jaar in jaar uit een van de meest snelst groeiende sport. Dat komt omdat hardlopen een laagdrempelige manier is om aan je conditie te werken. Je kunt overal of waar dan ook hardlopen. Je hoeft niet lid te zijn van een vereniging je kunt het doen op welk moment het jou het best uitkomt.

Hardlopen heeft gezondheidsvoordelen die de meesten hardlopers inmiddels wel ervaren hebben, wellicht is dat naast de prestatie doelen het grootste voordeel van hardlopen. Een nadeel is echter dat hardlopen veel belasting uitoefent op je fysieke lichaam. Bij elke stap komen er krachten vrij van 2-3 keer aan eigen lichaamsgewicht wat natuurlijk enorm veel impact heeft op spieren, pezen, gewrichten en botten.

Met name beginners lopen een groot risico om geblesseerd te raken zeker als je enthousiast bent en niet voldoende herstel neemt. Daarom is goede begeleiding en feedback belangrijk met name voor beginners met weinig of geen ervaring.

Als je het voornemen hebt om als beginner te starten met hardlopen neem dan een looptrainer als coach. Een goede looptrainer heeft voldoende kennis en ervaring om met succes je te ondersteunen bij jou hardloopdoelen.

Momenteel is 1-1 persoonlijk coaching een uitgelezen kans voor elke beginnende hardloper. In een 13 weken programma maak je kennis met alle facetten van de loopsport met vooral veel loop plezier. Neem voor meer informatie of aanmelding contact op met dichtbij zijnde hardlooptrainer bij jou in de buurt.

0 Shares
Tweet
Share
Share