De voordelen van hardlopen in een loopgroep

 

Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!

De loopgroep als “stok achter de deur”

Inmiddels is de wintertijd weer ingevoerd en liggen de bladeren van de meeste bomen op de grond. Doordat het s`avonds eerder donker wordt ben je als hardloper minder goed zichtbaar. Zorg dus dat je gezien wordt d.m.v het dragen van een reflecterend hesje of andere opvallende verlichting. Veiligheid is een extra aandachtspunt in de winter nog meer dan in de zomermaanden.

De ervaren lopers hebben geen moeite meer om in de winter te blijven hardlopen ,hardlopen is een vaste gewoonte geworden in hun leefstijl. Het wedstrijdseizoen  op de weg met de stedenmarathons is teneinde en een rustige periode van herstel doet zijn intrede.

Veel recreatieve lopers die niet zijn aangesloten  bij een loopgroep of atletiekvereniging kunnen gedurende de wintermaanden moeite hebben om de motivatie vast te houden. Dat kan en mag zeker als je hard en veel getraind hebt in de voorgaande weken dan is het juist verstandig om wat gas terug te nemen.

Het gevaar bestaat echter als je volgende loopdoel wat verder weg is gepland,dat je minder frequent traint. Iedere ervaren hardloper weet dat regelmaat en structuur heel essentieel zijn bij het behalen van doelen.

Deel uitmaken van een loopgroep is met name in de wintermaanden extra motiverend. Bij slecht weer en vroeg donker kan de loopgroep de spreekwoordelijke “stok achter de deur zijn”. Tegenwoordig is er in vrijwel elk dorp of stad een loopgroep actief. Raadpleeg de atletiekunie om te achterhalen waar de dichtstbijzijnde loopgroep bij jouw in de buurt is te vinden.

Voordelen loopgroep

Welke voordelen biedt het lopen in een loopgroep:

  • Begeleiding van een ervaren deskundige looptrainer
  • Hardlopers van gelijk niveau
  • Interval trainingen met veel variatie
  • Veel aandacht voor looptechniek- kracht en coördinatie tijdens de training
  • Mogelijkheid voor persoonlijk loopschema samen te stellen
  • Regelmaat en structuur “stok achter de deur”
  • Sociaal ( samen lopen geeft meer plezier)
  • Sneller en langer hardlopen (prestatie bevorderend) van alleen duurlopen wordt je geen betere hardloper
  • Bewust leren hardlopen( blessurepreventie)

Met ruim 10 jaar ervaring als hardlooptrainer heb ik een objectief beeld van bovengenoemde voordelen. Dat is ook de reden waarom de meeste lopers nog steeds deel uitmaken van de loopgroep.

Ben je benieuwd of het lopen in een loopgroep ook iets voor jouw is,kom dan vrijblijvend gratis een keer mee trainen. Na afloop heb je een goede indruk en kun je besluiten of het wel/niet iets voor je is.

Als je interesse is gewekt schroom dan niet om je aan te melden via het contactformulie

0 Shares
Tweet
Share
Share