Blessureleed

Blessureleed

Ook mij overkomt het, dat ik geblesseerd raak. Vaak een klein “pijntje”van korte duur. Dit keer getroffen door een verveelde achillespeesblessure. Wellicht veroorzaakt door de overgang op mijn nieuwe schoenen. Blij en enthousiast over mijn nieuwe Altra`s . Altra is een Amerikaans merk hardloopschoen die voornamelijk minimalistische loopschoenen maken. Minimalistische hardloopschoenen zijn loopschoenen met zo min mogelijk ondersteuning en demping.
Nu ben ik wel gewend aan mijn oude Altra`s wat een heerlijke loopschoen is. De overgang naar dit andere model is w.s. de oorzaak van mijn blessureleed. Normaliter ben ik zelden of nooit geblesseerd. Dit keer ben ik helaas het slachtoffer en is hardlopen nog geen optie.
Eigenwijs wat ik ben probeer ik het eerst zelf op te lossen. Zonder resultaat toch maar de fysiotherapeut in consult geroepen. Diagnose ontsteking van de achillespees eenmalige behandeling met “dry needling” in kuitspieren. Een paar dagen verder en nog geen zichtbare verbetering waargenomen. Mijn geduld wordt aardig op de proef gesteld en mijn humeur heeft er ook onder te lijden. Buiten dat kost het ook energie en raak je sneller vermoeid.
Ben nu ook noodgedwongen om op de fiets de loopgroepen te begeleiden wat verder geen punt is. De deelnemers hebben er niet onder te lijden.
Kern van het verhaal is dat vroeg of laat een blessure je letterlijk uit de running haalt. Goede voorbereiding en de juiste maatregelen zijn essentieel.

Gepost: 1 minuut geleden

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top
0 Shares
Tweet
Share
Share